Rehabilitācijas klīnika ir aprīkota ar: MYRO

Myro terapijas iekārta ir inovatīvs un daudzfunkcionāls rehabilitācijas instruments, kas tiek izmantots Rīgas 1. slimnīcā pacientu ārstēšanā. Šī ierīce ir īpaši izstrādāta, lai palīdzētu pacientiem atgūt motoriku un uzlabot kustību funkcijas pēc dažādiem veselības traucējumiem, piemēram, insulta, traumām vai neiroloģiskām slimībām.

Rokas un plaukstas rehabilitācija terapijas ar MYRO būtība un priekšrocības

MYRO® terapijas sistēma galvenokārt tiek izmantota augšējo ekstremitāšu neiroloģiskai rehabilitācijai. Mērķa grupa ietver ne tikai neiroloģiskus pacientus, bet arī ortopēdiskos un pediatriskos pacientus. MYRO® sistēma parasti tiek izmantota ergoterapijā kā terapeitisks atbalsts, kā efektivitāti un intensitāti pastiprinošs papildinājums standarta terapijai. Atkārtoti aktīvi vingrinājumi un treniņš veicina neiroplasticitāti un sinapšu, nervu šūnu vai pat visas cerebrālās zonas izmaiņas (adaptēšanos), lai rezultātā tiktu atgūtas zudusī funkcionalitāte.

Interaktīvie vingrinājumi: Myro izmanto skārienjūtīgu ekrānu un sensorus, kas reaģē uz pacienta kustībām. Pacienti veic dažādus interaktīvus uzdevumus, piemēram, objekta satveršanu un pārvietošanu, kas palīdz trenēt roku un plaukstu muskuļus.
Personalizētas terapijas programmas: Iekārta ļauj pielāgot vingrinājumus katra pacienta individuālajām vajadzībām un progresam. Tas nodrošina mērķtiecīgu un efektīvu terapiju.
Spēļu elementi: Myro terapijas iekārtā ir integrētas spēles, kas padara rehabilitācijas procesu interesantāku un motivējošāku pacientiem. Spēles veicina atkārtotu kustību veikšanu un palīdz uzlabot koordināciju un veiklību.
Biofeedback: Iekārta nodrošina tūlītēju atgriezenisko saiti par pacienta sniegumu, ļaujot gan pacientam, gan ārstam sekot līdzi progresam un veikt nepieciešamās korekcijas terapijas plānā.
Daudzpusība: Myro terapijas iekārta ir piemērota dažādiem pacientiem, neatkarīgi no viņu vecuma un stāvokļa nopietnības. Tā palīdz gan pēc insulta, gan pēc traumām, kā arī neiroloģisku slimību gadījumā.

Myro terapijas iekārta ir daudzpusīgs rīks, kas tiek plaši izmantots dažādos rehabilitācijas procesos. Tās lietojums ietver vairākus svarīgus aspektus:

Insulta rehabilitācija:
Motorikas atjaunošana: Palīdz pacientiem atgūt kustību funkcijas, trenējot roku un plaukstu muskuļus.
Koordinācijas uzlabošana: Interaktīvie vingrinājumi un spēles uzlabo roku-acu koordināciju un precizitāti.
Traumu rehabilitācija:
Fizisko spēju atjaunošana: Pēc traumām, piemēram, lūzumiem vai saišu bojājumiem, Myro palīdz atjaunot spēku un kustību diapazonu.
Sāpju mazināšana: Regulāri un kontrolēti vingrinājumi var palīdzēt mazināt sāpes un stīvumu.
Neiroloģisko slimību rehabilitācija:
Parkinsona slimība: Uzdevumi, kas prasa precīzas kustības, palīdz pacientiem trenēt smalko motoriku.
Multiplā skleroze: Palīdz uzturēt un uzlabot muskuļu funkcijas, kas bieži tiek ietekmētas šīs slimības dēļ.
Ortopēdiskā rehabilitācija:
Pēcoperācijas periods: Palīdz atgūt funkcionalitāti pēc ortopēdiskām operācijām, piemēram, pleca vai rokas locītavas operācijām.
Hronisku stāvokļu vadība: Ļauj pacientiem ar hroniskiem stāvokļiem, piemēram, artrītu, uzturēt kustīgumu un mazināt simptomus.
Pediatriskā rehabilitācija:
Bērniem ar attīstības traucējumiem: Interaktīvie uzdevumi ir pielāgojami bērnu vajadzībām, padarot terapiju interesantu un efektīvu.
Spēļu terapija: Spēļu elementi motivē bērnus aktīvi piedalīties terapijā un veicina ātrāku progresu.
Geriatriskā rehabilitācija:
Senioriem: Palīdz uzturēt un uzlabot motoriskās prasmes, veicinot neatkarību un dzīves kvalitāti.
Demences pacienti: Var palīdzēt uzlabot kognitīvās funkcijas un atmiņu, izmantojot mērķtiecīgus uzdevumus.

Drošība un kontrindikācijas

Lai gan Myro terapijas iekārta piedāvā daudz priekšrocību un ir plaši pielietojama dažādu veidu rehabilitācijā, ir svarīgi ņemt vērā drošības aspektus un kontrindikācijas, lai nodrošinātu efektīvu un drošu terapijas procesu.

Akūtas slimības vai ievainojumi: Pacientiem ar akūtiem ievainojumiem vai slimībām, kas izraisa stipras sāpes, pietūkumu vai iekaisumu, jāizvairās no Myro terapijas līdz stāvokļa uzlabošanai.
Neizārstēti lūzumi: Pacienti ar nesadzijušiem kaulu lūzumiem rokās vai plaukstās nedrīkst izmantot Myro iekārtu, jo tas var izraisīt papildu traumas vai komplikācijas.
Smagas neiroloģiskas vai muskuļu slimības: Dažas smagas neiroloģiskas vai muskuļu slimības, piemēram, progresējoša muskuļu distrofija, var būt kontrindikācijas, jo pacientiem var nebūt pietiekamu spēju veikt terapijas vingrinājumus droši un efektīvi.
Sirds un asinsvadu problēmas: Pacientiem ar nestabilām sirds un asinsvadu slimībām vai citiem nopietniem veselības stāvokļiem, kas var izraisīt komplikācijas fiziskas slodzes laikā, jāveic piesardzība vai jāizvairās no terapijas.
Psiholoģiskie stāvokļi: Daži psiholoģiskie stāvokļi, piemēram, smaga depresija vai kognitīvas disfunkcijas, var ietekmēt pacienta spēju aktīvi un droši piedalīties terapijā.
Aktīvi audzēji vai metastāzes: Pacientiem ar aktīviem audzējiem vai metastāzēm locītavu vai kaulu rajonā pasīvā kustību terapija ir kontrindicēta, jo tā var stimulēt audzēja augšanu vai izplatīšanos.

Kāpēc izvēlēties rokas un plaukstas rehabilitācijas terapiju Rīgas 1. Slimnīcā?

  • Pieredzējusi komanda: Mūsu rehabilitācijas komandu veido pieredzējuši speciālisti, kuri nepārtraukti apgūst jaunākās rehabilitācijas metodes un tendences.
  • Mūsdienīgas telpas: Rehabilitācijas klīnika ir aprīkota ar modernākajām medicīnas tehnoloģijām, nodrošinot pacientiem visaugstākās kvalitātes aprūpi.
  • Uz pacientu vērsta aprūpe: Mēs koncentrējamies uz pacientu komfortu un ārstēšanas efektivitāti, nodrošinot pozitīvu un atbalstošu rehabilitācijas pieredzi.

BIEŽĀK UZDOTIE JAUTĀJUMI PAR ROKAS UN PLAUKSTAS REHABILITĀCIJAS TERAPIJU

Tipiska Myro terapijas sesija ilgst apmēram 30 minūtes. Precīzs ilgums var variēt atkarībā no pacienta individuālajām vajadzībām, fiziskā stāvokļa un terapijas mērķiem. Terapeits novērtēs pacienta progresu un pielāgos sesijas ilgumu atbilstoši nepieciešamībām.

Myro terapijas sesiju biežums ir atkarīgs no pacienta veselības stāvokļa un rehabilitācijas plāna. Parasti pacienti apmeklē terapiju 2 līdz 3 reizes nedēļā, taču biežums var būt lielāks vai mazāks, atkarībā no terapijas mērķiem un terapeita ieteikumiem. Sākotnējā fāzē sesijas var būt biežākas, un progresējot rehabilitācijai, tās var kļūt retākas.

Jā, Myro terapija var palīdzēt mazināt sāpes. Regulāri un kontrolēti vingrinājumi, ko piedāvā Myro terapija, palīdz uzlabot asinsriti, palielina muskuļu spēku un elastību, kā arī samazina muskuļu stīvumu un spriedzi. Tas viss var veicināt sāpju mazināšanu. Turklāt interaktīvā un motivējošā terapijas vide var palīdzēt pacientiem atslābināties un novērst uzmanību no sāpēm, uzlabojot vispārējo labsajūtu. Tomēr ir svarīgi konsultēties ar terapeitu, lai nodrošinātu, ka vingrinājumi ir piemēroti un nekaitē.