Rehabilitācijas klīnika ir aprīkota ar: Reoambulator

Rīgas 1. slimnīca pacientu ārstēšanai izmanto modernu specializēto aprīkojumu, ieskaitot robotizētas ierīces. Pacientiem ar smagiem pārvietošanās traucējumiem ir piemērota robotizēta iekārta ReoAmbulator, kas spēj samazināt vairāk nekā 90% no ķermeņa svara slodzes ejot, automātiski pielāgojot kāju kustības, soļa garumu un gaitas ātrumu. ReoAmbulator ™ nodrošina inovatīvu un pielāgojamu gaitas terapiju virtuālās realitātes vidē ar audio un vizuālo atgriezenisko saiti. Terapijas laikā robots pielāgojas pacienta spējām un progresam.

Robotizētās gaitas terapijas ar atgriezenisko saiti, ReoAmbulator būtība un priekšrocības

ReoAmbulator ir robotizēta gaitas treniņu platforma, kas izstrādāta, lai palīdzētu pacientiem ar kustību traucējumiem atgūt spēju staigāt. Sistēma simulē iešanas kustību, izmantojot automatizētu ritmisku kustību un nodrošinot svara atbalstu. Tā apvieno fizisko terapiju ar virtuālās realitātes vidi, piedāvājot gan vizuālo, gan audio atgriezenisko saiti.

Samazināta gravitācijas slodze: ReoAmbulator spēj uzņemt vairāk nekā 90% no pacienta ķermeņa svara, mazinot locītavu un muskuļu slodzi un ļaujot pacientiem veikt vingrinājumus ar mazāku sāpju un traumu risku.
Automatizētas kustības korekcijas: Ierīce automātiski labo kāju kustības, soļu garumu un gaitas ātrumu, nodrošinot precīzu un efektīvu gaitas treniņu.
Adaptīva terapija: Terapijas laikā ReoAmbulator pielāgojas pacienta spējām un progresam, nodrošinot personalizētu un efektīvu rehabilitāciju.
Agrīna rehabilitācija: Ierīce ļauj pacientiem ar smagākiem kustību traucējumiem piedalīties rehabilitācijā agrāk, uzlabojot viņu izredzes uz ātrāku atveseļošanos.
Progresēšanas uzraudzība: Sistēma mēra un novērtē pacienta progresu, nodrošinot datus, kas palīdz fizioterapeitiem pielāgot terapijas plānu un uzraudzīt atveseļošanās gaitu.
Virtuālā realitāte un atgriezeniskā saite: Terapijas laikā pacienti saņem vizuālo un audio atgriezenisko saiti, kas palīdz uzlabot kustību koordināciju un motivāciju.
Muskuļu stiprināšana un kustību amplitūda: Terapijas sesijas ar ReoAmbulator palielina muskuļu spēku un izturību, uzlabo kustību amplitūdu, gaitas stereotipu un palielina statiskās slodzes toleranci apakšējām ekstremitātēm.
Simetrijas un posturālās kontroles uzlabošana: Ierīce palīdz uzlabot gaitas simetriju un posturālo kontroli, kas ir būtiski pacientu ilgtermiņa atveseļošanai un dzīves kvalitātes uzlabošanai.

Robotizētās gaitas terapijas ar atgriezenisko saiti, ReoAmbulator lietojums

ReoAmbulator gaitas terapijas robots ir lielisks rīks gaitas stereotipa, apakšējo ekstremitāšu spēka, kustību koordinācijas, propriocepcijas un izturības uzlabošanai personām ar apakšējo ekstremitāšu traucējumiem pēc smagāk ortopēdiskām traumām vai pie neiroloģiskiem stāvokļiem. ReoAmbulator eksoskelets palīdz personām ar apakšējo ekstremitāšu muskuļu vājumu trenēt gaitu drošā vidē. Ierīce ar celtņa palīdzību spēj pacelt klientu virs skrejceļa un pilnībā to vertikalizēt, eksoskeleta kājas tiek piestiprinātas pie klienta kājām augšstilbu un apakšstilbu līmenī un fiksē arī pēdas pozīciju gaitas laikā veicinot korektu gaitas paternu visu nodarbības laiku. Pateicoties šim celtnim un eksoskeleta kājām ir iespējams pielāgot to ar kādu svaru nodarbības laikā tiks strādāts konkrētas gaitas fāzēs. Ar iekārtu ir iespējams izvēlēties starp vairāk kā 15 gaitas paterniem atkarībā no klienta spēju līmeņa, pielāgot svaru, ātrumu un iekārtas radīto pretestību gaitas fāžu laikā. Atkarībā no spēju līmeņa ir iespējams iesaistīt arī augšējās ekstremitātes interaktīvajā vidē.

Šī sistēma nodrošina dažādus terapeitiskus priekšrocības, ieskaitot:
Gaitas treniņi ar svara atbalstu: ReoAmbulator automatizēti regulē kustības, nodrošinot pacientiem iespēju trenēt gaitu ar samazinātu locītavu un muskuļu slodzi, izmantojot svara atbalstu.
Kustību korekcija un stimulācija: Sistēma piedāvā vadītus vingrinājumus un vizuālo atgriezenisko saiti, kas palīdz pacientiem uzlabot gaitas mehāniku, ierīce ar ārēju pretestību stimulē personas iesaisti treniņu procesā.
Adaptīva terapija: ReoAmbulator pielāgojas pacienta individuālajām vajadzībām un spējām, nodrošinot personalizētu un efektīvu rehabilitācijas procesu.
Posturālās kontroles un simetrija: Ar sistēmas palīdzību var uzlabot gaitas simetriju un posturālo kontroli, kas ir būtiski ilgtermiņa rehabilitācijas rezultātu veicināšanai.
Muskuļu stiprināšana un izturības veicināšana: ReoAmbulator sesijas palīdz palielināt muskuļu spēku un izturību, veicinot svara nešanas spējas un kopējo kustību amplitūdas uzlabošanu.

Autonoma disrefleksija: Šis ir stāvoklis, kas raksturo autonomu nervu sistēmas pāraktivitāti. To var izraisīt noteikti stimuli, un tas var izraisīt bīstamus asinsspiediena paaugstinājumus. ReoAmbulator lietošana pacientiem ar autonomu disrefleksiju var potenciāli pasliktināt šo stāvokli.
Grūtniecība: ReoAmbulator izmantošanas drošība un efekti grūtniecības laikā nav noteikti. Ņemot vērā potenciālo risku grūtniecei un auglim, parasti nav ieteicams izmantot šādas rehabilitācijas ierīces, ja vien to nav norādījis un uzraudzījis veselības aprūpes speciālists.
Nestabils mugurkauls: Pacientiem ar nestabiliem mugurkaula traucējumiem, kas var būt saistīti ar neseniem lūzumiem, smagu osteoporozes formu vai citiem smagiem un akūtiem mugurkaula traucējumiem, kur kustība varētu papildus destabilizēt mugurkaulu, nevajadzētu izmantot ReoAmbulator. Ierīces kustības un svara nesējs var potenciāli pasliktināt stāvokli.
Samazināta ādas jutība: Pacientiem ar samazinātu ādas jutīgumu var būt grūtības sniegt atbilstošu atsauksmi terapijas laikā, kas var ietekmēt ReoAmbulator lietošanas drošību un efektivitāti.
Ortostātiska hipotensija: Šī stāvokļa raksturīga asinsspiediena strauja pazemināšanās, kad pacients pārvietojas no sēdošas vai gulēšanas pozīcijas uz stāvošu pozīciju. ReoAmbulator izmantošana pacientiem ar ortostātisku hipotensiju var izraisīt reiboni vai kritienus.
Izteikta spasticitāte un kontraktūras: Ierobežota locītavu mobilitāte var ietekmēt spēju veikt kustības, kas nepieciešamas ReoAmbulator izmantošanai
Epilepsija: Krampju traucējumi, piemēram, epilepsija, var tikt izraisīti ar ReoAmbulator ritmiskajām kustībām, palielinot risku pacientu drošībai terapijas laikā.
Perifērās asinsvadu slimības (PVD): Dēļ sliktas asinsrites ekstremitātēs, tas var samazināt spēju panest fiziskās prasības, ko prasa ReoAmbulator terapija.
Nesena vēdera/dobuma operācija: Pacientiem, kas atveseļojas no vēdera vai dobuma operācijas, var būt vājināti vēdera muskuļi vai traucēta elpošana, kas ietekmē spēju droši izmantot ReoAmbulator.
Nesenas apakšējo ekstremitāšu operācijas: Pēc operācijas apakšējās ekstremitātes vietām jābūt pietiekamam dzīšanas laikam, pirms tiek sākta ReoAmbulator terapija.
Nesena muguras fiksācijas operācija (lumbālā vai krūšu daļas mugurkaulā, mazāk kā gada laikā): Muguras fiksācijas operācija prasa pietiekamu dzīšanas laiku, lai nodrošinātu stabilitāti pirms intensīvas fizioterapijas, piemēram, ReoAmbulator izmantošanas.
Smaga osteoporoze: Fragilie kauli, kas saistīti ar smagu osteoporozes formu, var nespēt izturēt svaru un triecienus, kas saistīti ar ReoAmbulator terapiju, palielinot lūzumu risku.
Nestabils asinsspiediens: Asinsspiediena svārstības vai nestabilitāte var radīt riskus, izmantojot ReoAmbulator terapiju, īpaši kad tiek iesaistītas pozas un kustības maiņas.
Nekontrolējamas zarnu/urīnpūšļa aktivitātes: Pacientiem ar nekontrolējamām zarnu vai urīnpūšļa funkciju var rasties grūtības terapijas laikā, ietekmējot komfortu un higiēnu.
Aktīvi audzēji vai metastāzes: Pacientiem ar aktīviem audzējiem vai metastāzēm locītavu vai kaulu rajonā pasīvā kustību terapija ir kontrindicēta, jo tā var stimulēt audzēja augšanu vai izplatīšanos.

Kāpēc izvēlēties robotizēto gaitas terapiju ar atgriezenisko saiti, Reoambulator Rīgas 1. Slimnīcā?

  • Pieredzējusi komanda: Mūsu rehabilitācijas komandu veido pieredzējuši speciālisti, kuri nepārtraukti apgūst jaunākās rehabilitācijas metodes un tendences.
  • Mūsdienīgas telpas: Rehabilitācijas klīnika ir aprīkota ar modernākajām medicīnas tehnoloģijām, nodrošinot pacientiem visaugstākās kvalitātes aprūpi.
  • Uz pacientu vērsta aprūpe: Mēs koncentrējamies uz pacientu komfortu un ārstēšanas efektivitāti, nodrošinot pozitīvu un atbalstošu rehabilitācijas pieredzi.

BIEŽĀK UZDOTIE JAUTĀJUMI PAR ROBOTIZĒTO GAITAS TERAPIJU AR ATGRIEZENISKO SAITI, REOAMBULATOR

Terapijas sesijas var atšķirties, bet parasti kopā ar piekares sistēmas pievienošanu, personas ievietošanu iekārtā un treniņu programmas izveidi un veikšanu tas var aizņemt no 40 līdz pat 90 minūtēm, atkarībā no pacienta vajadzībām un rehabilitācijas mērķiem.

Jā, ReoAmbulator var papildināt tradicionālās fizioterapijas metodes, palīglīdzekļus un citas rehabilitācijas tehnikas, lai uzlabotu vispārējos atveseļošanās rezultātus.

ReoAmbulator reģistrē datus par gājiena ātrumu, soļu simetriju, svara nesēja sadali un citiem rādītājiem, lai uzraudzītu pacienta progresu un pielāgotu terapiju atbilstoši.