Rehabilitācijas klīnika ir aprīkota ar: E-LINK

Rīgas 1. slimnīca izmanto modernus rehabilitācijas rīkus, tostarp robotizētas ierīces, lai nodrošinātu pacientiem visefektīvāko ārstēšanu. Viens no šiem inovatīvajiem risinājumiem ir E-LINK — visaptveroša, datorizēta sistēma, kas apvieno novērtēšanu un vingrinājumus vienotā, modernā dizainā. E-LINK tiek izmantots augšējo ekstremitāšu rehabilitācijā, piedāvājot integrētu pieeju pacienta ārstēšanai un rehabilitācijai.

Rokas terapijas ar E-LINK būtība un priekšrocības

E-LINK ir moderns, datorizēts rehabilitācijas rīks, kas piedāvā inovatīvu pieeju roku un plaukstu terapijai. Tā būtība un priekšrocības ietver vairākas svarīgas jomas, kas palīdz pacientiem efektīvāk atgūties pēc traumām vai slimībām.

Integrēta novērtēšana un vingrinājumi: E-LINK apvieno novērtēšanas un terapijas funkcijas vienā sistēmā, ļaujot terapeitiem precīzi novērtēt pacienta progresu un pielāgot vingrinājumus atbilstoši viņa vajadzībām.
Interaktīvs dizains: Sistēma piedāvā interaktīvus vingrinājumus un uzdevumus, kas tiek veikti, izmantojot modernus ekrānus ar sensoriem un skārienjutīgiem ekrāniem. Šis dizains palīdz pacientiem veikt vingrinājumus ar lielāku precizitāti un motivāciju.
Elastīga pielāgojamība: E-LINK piedāvā dažādus vingrinājumu režīmus un pielāgošanas iespējas, kas ļauj terapeitiem izstrādāt individuāli pielāgotus terapijas plānus katram pacientam.
Reāllaika atgriezeniskā saite: Pacienti saņem tūlītēju atgriezenisko saiti par savu veiktspēju, kas palīdz labāk izprast vingrinājumu pareizu izpildi un uzlabot rezultātus.

Priekšrocības:

Uzlabota rehabilitācijas efektivitāte: E-LINK nodrošina precīzu un konsekventu vingrinājumu izpildi, kas uzlabo rehabilitācijas efektivitāti un palīdz pacientiem ātrāk atgūties.
Motivācija un iesaistīšanās: Interaktīvā sistēma ar spēļu elementiem un vizuālo atgriezenisko saiti palīdz palielināt pacientu motivāciju un iesaistīšanos terapijā, kas var uzlabot terapijas rezultātus.
Pielāgojamība un personalizācija: Sistēma ļauj terapeitiem pielāgot vingrinājumus atbilstoši pacienta vajadzībām un progresam, nodrošinot individuāli piemērotu ārstēšanu.
Datu analīze un uzraudzība: E-LINK nodrošina detalizētu datu analīzi par pacienta progresu, ļaujot terapeitiem izsekot uzlabojumiem un pielāgot terapijas plānu nepieciešamības gadījumā.
Uzlabota funkcionalitāte: Terapija ar E-LINK palīdz uzlabot roku un plaukstu motoriskās funkcijas, kustību amplitūdu un koordināciju, kas ir būtiski ikdienas aktivitāšu veikšanai.
Efektīvs rehabilitācijas laika izmantojums: Automatizētie vingrinājumi un uzdevumi ļauj efektīvi izmantot rehabilitācijas laiku, koncentrējoties uz svarīgākajiem vingrinājumiem un uzdevumiem.

Rokas terapijas ar E-LINK lietojums

E-LINK sistēma piedāvā plašu elektronisko instrumentāciju, kas palīdz veikt dažādas terapijas funkcijas un novērtējumus.

Aktīvā pretestības vingrošana augšējām ekstremitātēm: E-LINK ļauj veikt vingrinājumus ar regulējamu pretestību augšējām ekstremitātēm, piemēram, rokām un plaukstām. Pacienti var veikt vingrinājumus, kas stiprina muskuļus un uzlabo kustību amplitūdu, izmantojot dažādas pretestības pakāpes.
Izometriski satvēriena spēka mērījumi un vingrinājumi: Sistēma ļauj mērīt dažādu satvērienu spēku, kā arī veikt attiecīgus vingrinājumus, lai uzlabotu šīs funkcijas. Tas ir svarīgi pacientiem, kuriem ir nepieciešama rehabilitācija pēc traumām vai ar muskuļu vājumu.
Kustību diapazona mērījumi: E-LINK nodrošina precīzus mērījumus par kustību diapazonu, ļaujot terapeitiem novērtēt pacienta locītavu kustību ierobežojumus un izstrādāt efektīvus rehabilitācijas plānus.
Manuāla muskuļu testēšana: E-LINK ļauj precīzi izmērīt spēku, ko pacients pieliek manuālas muskuļu testēšanas laikā, palīdzot novērtēt muskuļu funkcionalitāti un vājumu.
EMG biofeedback un vingrinājumi: Sistēma piedāvā EMG biofeedback, kas ļauj monitorēt muskuļu aktivitāti reālajā laikā. Pacienti var izmantot šo informāciju, lai veiktu vingrinājumus, kas palīdz uzlabot muskuļu kontrolēšanu un koordināciju.
Aktīvi vingrinājumi pret gravitāti plaukstām un pirkstiem: E-LINK nodrošina iespēju veikt aktīvus vingrinājumus pret gravitāti. Šie vingrinājumi palīdz uzlabot muskuļu spēku, izturību un kustību amplitūdu.

E-LINK sistēma ir moderns un efektīvs rehabilitācijas rīks, taču, tāpat kā ar jebkuru terapeitisku iekārtu, ir svarīgi ievērot drošības pasākumus un būt informētam par iespējamām kontrindikācijām. Šeit ir pārskats par kontrindikācijām, kas saistītas ar E-LINK lietošanu:

Akūtas traumas un izteiktu sāpju stāvokļi: Pacienti ar akūtām traumām vai smagām sāpēm var nebūt piemēroti E-LINK terapijai, līdz viņu stāvoklis tiek stabilizēts un sāpes tiek samazinātas.
Infekcijas: Ja pacients cieš no aktīvām infekcijām vai iekaisumiem, piemēram, ādas infekcijām vai locītavu iekaisumiem, E-LINK terapija var būt nevēlama, lai novērstu infekcijas izplatīšanos.
Akūtas muskuļu un locītavu problēmas: Pacienti ar akūtām muskuļu vai locītavu problēmām, piemēram, locītavu mežģījumiem vai smagām muskuļu traumām, var būt kontrindicēti E-LINK lietošanai līdz šīs problēmas tiek novērstas.
Kardiovaskulāri riska faktori: Pacientiem ar smagām kardiovaskulārām slimībām, piemēram, sirds mazspēju vai nopietnām aritmijām, jābūt piesardzīgiem, veicot vingrinājumus, kas var ietekmēt sirds un asinsvadu sistēmu.
Epilepsija: Pacientiem ar epilepsiju vai tendenci uz krampjiem var būt nepieciešams izskatīt riska faktorus, kas saistīti ar elektromagnētisko stimulāciju un vizuālām stimulācijām.
Implanti: Pacientiem ar ķermeņa iekšējiem implantiem jābūt īpaši uzmanīgiem, jo elektromagnētiskie signāli vai vibrācijas var ietekmēt implantu darbību.
Sensorie traucējumi: Pacienti ar smagiem sensorajiem traucējumiem, piemēram, pilnīgu jutības zudumu rokās vai plaukstās, var nebūt piemēroti dažiem E-LINK vingrinājumiem, jo viņiem var būt grūti reaģēt uz vizuālajiem vai sensorajiem stimuliem.
Osteoporoze: Pacienti ar smagu osteoporozi var būt pakļauti kaulu lūzumu riskam, tāpēc jāizvairās no vingrinājumiem, kas var radīt pārmērīgu slodzi uz kauliem.
Aktīvi audzēji vai metastāzes: Pacientiem ar aktīviem audzējiem vai metastāzēm locītavu vai kaulu rajonā pasīvā kustību terapija ir kontrindicēta, jo tā var stimulēt audzēja augšanu vai izplatīšanos.

Kāpēc izvēlēties rokas terapiju ar E-LINK Rīgas 1. Slimnīcā?

  • Pieredzējusi komanda: Mūsu rehabilitācijas komandu veido pieredzējuši speciālisti, kuri nepārtraukti apgūst jaunākās rehabilitācijas metodes un tendences.
  • Mūsdienīgas telpas: Rehabilitācijas klīnika ir aprīkota ar modernākajām medicīnas tehnoloģijām, nodrošinot pacientiem visaugstākās kvalitātes aprūpi.
  • Uz pacientu vērsta aprūpe: Mēs koncentrējamies uz pacientu komfortu un ārstēšanas efektivitāti, nodrošinot pozitīvu un atbalstošu rehabilitācijas pieredzi.

BIEŽĀK UZDOTIE JAUTĀJUMI PAR ROKAS TERAPIJU AR E-LINK

Tipiska E-LINK terapijas sesija parasti ilgst no 30 līdz 60 minūtēm. Sesijas ilgums var atšķirties atkarībā no pacienta vajadzībām, terapijas mērķiem un vingrinājumu intensitātes.

Sesiju biežums ir atkarīgs no pacienta individuālā stāvokļa un rehabilitācijas mērķiem. Parasti ieteicams apmeklēt terapijas sesijas 2-3 reizes nedēļā. Terapeits var pielāgot sesiju biežumu, ņemot vērā pacienta progresu un atveseļošanās tempu.

Redzami uzlabojumi var sākt parādīties pēc dažām terapijas nedēļām, taču tas ir atkarīgs no pacienta sākotnējā stāvokļa un terapijas intensitātes. Dažiem pacientiem uzlabojumi var būt redzami ātrāk, bet citiem tas var prasīt vairāk laika. Terapeits regulāri novērtēs progresu un pielāgos terapijas plānu atbilstoši rezultātiem.