Rehabilitācijas klīnika ir aprīkota ar: Fisiotek 3000 TS

Rīgas 1. slimnīca pacientu ārstēšanā izmanto modernu specializēto aprīkojumu, tostarp robotizētas ierīces. Fisiotek 3000 ir progresīva pasīvās kustības terapijas (Continuous Passive Motion, CPM) ierīce, kas tiek izmantota fizioterapijā un rehabilitācijā, lai veicinātu ceļa locītavu kustību atjaunošanu un uzlabotu atveseļošanās procesu pēc operācijām vai traumām. Ierīce nodrošina automatizētu ceļa locītavu kustību, palīdzot pacientiem ātrāk un efektīvāk atgūt kustību spējas un samazināt komplikāciju risku.

Pasīvo kustību terapija kājai būtība un priekšrocības

Fisiotek 3000 ir progresīva pasīvās kustības terapijas (Continuous Passive Motion, CPM) ierīce, kas tiek izmantota fizioterapijā un rehabilitācijā, lai veicinātu locītavu kustību atjaunošanu un uzlabotu atveseļošanās procesu pēc operācijām vai traumām. Ierīce nodrošina automatizētu locītavu kustību, palīdzot pacientiem ātrāk un efektīvāk atgūt kustību spējas un samazināt komplikāciju risku.

Ātrāka atveseļošanās: Veicina ātrāku un efektīvāku locītavu kustību atjaunošanu.
Sāpju un pietūkuma samazināšana: Pasīvās kustības palīdz samazināt pēcoperācijas sāpes un pietūkumu.
Uzlabota asinsrite: Veicina asinsrites uzlabošanu locītavas apvidū, kas ir svarīgi ātrākai atveseļošanai.
Pacienta komforts: Ergonomiskais dizains un mīkstie polsterējumi nodrošina pacientam komfortu terapijas laikā.

Pasīvās kustību terapijas lietojums

Fisiotek 3000 tiek izmantots dažādos rehabilitācijas scenārijos, tostarp:

Pēcoperācijas rehabilitācija: Pēc locītavu operācijām, piemēram, ceļa locītavas endoprotezēšanas vai ceļa locītavas artroskopijas, lai veicinātu ātru atveseļošanos un samazinātu komplikāciju risku.
Traumu atveseļošanās: Pēc locītavu lūzumiem, saišu plīsumiem vai citiem traumatiskiem ievainojumiem, lai atjaunotu kustību amplitūdu un novērstu stīvumu.
Hronisku slimību ārstēšana: Pacientiem ar hroniskām locītavu slimībām, piemēram, artrītu, lai saglabātu locītavas kustīgumu un mazinātu sāpes.
Profilaktiskā terapija: Novērš locītavu stīvumu un veicina kustību uzturēšanu pacientiem ar mazkustīgu dzīvesveidu vai ilgstoši guļošiem pacientiem.

Akūtas vai nestabilas traumas: Ierīce nav ieteicama pacientiem ar akūtām vai nestabilām traumām, kas prasa pilnīgu atpūtu vai specifisku medicīnisko aprūpi.
Smagas ortopēdiskas problēmas: Pacientiem ar smagām ortopēdiskām problēmām, kuras var pasliktināt pasīvās kustības, būtu jāizvairās no šāda veida terapijas.
Kardiovaskulāras slimības: Pacientiem ar nopietnām kardiovaskulārām slimībām, kas varētu pasliktināties fiziskas aktivitātes laikā, jāizvairās no ierīces lietošanas bez ārsta konsultācijas.
Infekcijas un iekaisuma stāvokļi: Ierīce nav ieteicama, ja pacienta locītavā vai blakus esošajos audos ir aktīvi infekcijas vai iekaisuma procesi.
Neiroloģiskas problēmas: Pacienti ar smagiem neiroloģiskiem traucējumiem, kas ietekmē locītavu kontroli vai motoriku, var būt pakļauti riskam, lietojot ierīci bez speciālista uzraudzības.
Grūtniecība: Ierīces lietošana nav ieteicama grūtniecēm, īpaši, ja pastāv risks, ka terapija varētu ietekmēt mātes vai bērna veselību.
Pārmērīgs sāpju līmenis: Ja terapijas laikā rodas neizturams diskomforts vai sāpes, terapija jāpārtrauc un jāmeklē medicīniska palīdzība.

Kāpēc izvēlēties pasīvo kustību terapiju Rīgas 1. Slimnīcā?

  • Pieredzējusi komanda: Mūsu rehabilitācijas komandu veido pieredzējuši speciālisti, kuri nepārtraukti apgūst jaunākās rehabilitācijas metodes un tendences.
  • Mūsdienīgas telpas: Rehabilitācijas klīnika ir aprīkota ar modernākajām medicīnas tehnoloģijām, nodrošinot pacientiem visaugstākās kvalitātes aprūpi.
  • Uz pacientu vērsta aprūpe: Mēs koncentrējamies uz pacientu komfortu un ārstēšanas efektivitāti, nodrošinot pozitīvu un atbalstošu rehabilitācijas pieredzi.

BIEŽĀK UZDOTIE JAUTĀJUMI PAR PASĪVO KUSTĪBU TERAPIJU KĀJAI AR FISIOTEK 3000

Lietošanas biežums ir atkarīgs no pacienta stāvokļa un ārsta vai fizioterapeita ieteikumiem. Parasti terapija tiek veikta katru dienu līdz 30 minūtēm, bet to ir iespējams veikt arī biežāk.

Terapijas ilgums var variēt atkarībā no pacienta vajadzībām, taču tipiska sesija ilgst līdz 30 minūtēm. Kopējais terapijas ilgums parasti ir noteikts individuāli.

Terapijas efektivitāte ir atkarīga no pacienta individuālā stāvokļa un terapijas ievērošanas. Daudzi pacienti novērtē uzlabojumus locītavu kustīguma, sāpju mazināšanas un atveseļošanās ātruma ziņā.