Rehabilitācijas klīnika ir aprīkota ar: Artromot-S4 COMFORT

Rīgas 1. slimnīca pacientu ārstēšanā izmanto modernu specializēto aprīkojumu, tostarp robotizētas ierīces. Piemēram, Artromot CPM terapiju, kas nodrošina nepārtrauktu pasīvo kustībupleca locītavai, palīdzot atjaunot kustību diapazonu un novēršot stīvumu pēc ķirurģiskām procedūrām vai traumām. Šī terapija ir īpaši noderīga rehabilitācijas sākuma posmos, kad pacients vēl nespēj veikt aktīvas kustības pats.

Pleca locītavas pasīvo kustību terapijas ar Artromot būtība un priekšrocības

Artromot pleca locītavas pasīvo kustību terapija ir medicīniska procedūra, kas paredzēta, lai atjaunotu kustību diapazonu un uzlabotu funkcionalitāti šajā locītavā pēc traumām vai ķirurģiskām procedūrām. Šīs terapijas būtība un priekšrocības ir sekojošas:

Nepārtrauktas pasīvās kustības (CPM): Artromot ierīces nodrošina nepārtrauktu, lēnu un kontrolētu kustību locītavās, nemainot pacienta paša piepūli.
Automatizācija: Ierīce automātiski kustina pleca locītavu noteiktā amplitūdā un frekvencē, kas ir pielāgota pacienta vajadzībām.
Personalizācija: Kustības var pielāgot katra pacienta specifiskajām vajadzībām, ļaujot kontrolēt kustības diapazonu, ātrumu un sesijas ilgumu.
Atveseļošanās paātrināšana: Pasīvās kustības palīdz paātrināt rehabilitācijas procesu, uzlabojot asinsriti un veicinot dziedināšanu audos.
Sāpju mazināšana: Regulāras un kontrolētas kustības var palīdzēt samazināt pēcoperācijas sāpes un diskomfortu.
Kustību diapazona uzlabošana: Terapija palīdz saglabāt un uzlabot locītavu kustību diapazonu, novēršot stīvumu un kontraktūras.
Tūskas un iekaisuma samazināšana: Nepārtrauktās kustības palīdz mazināt tūsku un iekaisumu, kas bieži rodas pēc operācijām vai traumām.
Muskuļu atrofijas novēršana: Pasīvā kustību terapija palīdz uzturēt muskuļu tonusu un novērst atrofiju ilgstošas imobilizācijas laikā.
Drošība un komforts: Artromot ierīces ir veidotas tā, lai nodrošinātu maksimālu komfortu un drošību pacientiem, ļaujot veikt terapiju gan medicīniskajā iestādē, gan mājas apstākļos.

Pleca locītavas pasīvo kustību terapijas lietojums

Artromot pleca locītavas pasīvo kustību terapija tiek izmantota dažādos medicīniskos scenārijos, lai veicinātu atveseļošanos un uzlabotu locītavu funkcionalitāti. Šīs terapijas lietojums ietver:
Pēcoperācijas rehabilitācija: Pēc locītavu operācijām, piemēram, rotatoru manšetes rekonstrukcijas, augšdelma kaula osteosintēzes vai pleca locītavas artroskopijas, pasīvā kustību terapija palīdz novērst stīvumu un kontraktūras, veicinot ātrāku un efektīvāku atveseļošanos.
Traumu ārstēšana: Pēc traumām, piemēram, lūzumiem vai saišu plīsumiem, Artromot terapija palīdz atjaunot locītavu kustību diapazonu un uzlabot muskuļu funkcionalitāti.
Hronisku slimību ārstēšana: Pacientiem ar hroniskām locītavu slimībām, piemēram, osteoartrītu vai reimatoīdo artrītu, pasīvā kustību terapija palīdz uzturēt locītavu kustīgumu un samazināt sāpes un iekaisumu.
Imobilizācijas seku novēršana: Ilgstošas imobilizācijas gadījumā, piemēram, pēc ģipša noņemšanas, terapija palīdz atjaunot muskuļu tonusu un uzlabot kustību apjomu, mazināt kontraktūru risku.
Sportistu rehabilitācija: Sporta traumu gadījumā, piemēram, pleca locītavu traumu gadījumā, pasīvā kustību terapija palīdz ātrāk atgriezties pie sportiskajām aktivitātēm, uzlabojot locītavu funkcionalitāti un kustību diapazonu.
Neiroloģisko pacientu rehabilitācija: Pacientiem ar neiroloģiskiem traucējumiem, piemēram, insultu vai smadzeņu traumu gadījumā, pasīvā kustību terapija palīdz uzlabot muskuļu tonusu un veicina neiroplastiskumu, palīdzot atjaunot kustību funkcijas un uzturēt kustību apjomu pleca locītavā

Artromot pleca locītavas pasīvo kustību terapija piedāvā daudzas priekšrocības, taču ir svarīgi ievērot drošības pasākumus un kontrindikācijas, lai nodrošinātu pacientu veselību un labklājību.
Zemāk ir aprakstītas kontrindikācijas:
Akūtas infekcijas: Aktīvu infekciju vai iekaisumu gadījumā apstrādātajos audos, locītavās vai kaulos pasīvā kustību terapija ir kontrindicēta, jo tā var saasināt stāvokli.
Komplicēti lūzumi: Nesenie kaulu lūzumi vai citi smagi traumatiski ievainojumi, kuriem nepieciešama imobilizācija, ir kontrindikācija terapijai, līdz kauli pilnībā sadzīst.
Nestabilitāte: Pacientiem ar locītavu nestabilitāti vai smagu osteoporozi terapija var būt riskanta, jo pastāv iespēja izraisīt locītavu vai kaulu bojājumus.
Atvērtas brūces vai čūlas: Terapija nav piemērota pacientiem ar atklātām brūcēm, čūlām vai jēlām ādām uz ārstējamās vietas, lai izvairītos no infekcijām un turpmākiem ādas bojājumiem.
Smagas kontraktūras: Pacientiem ar smagām locītavu kontraktūrām terapija var būt ierobežota vai nepiemērota, jo ierīces kustības var izraisīt diskomfortu vai sāpes.
Smagi kognitīvi traucējumi: Pacientiem ar smagiem kognitīviem traucējumiem var būt grūti saprast un izpildīt terapijas norādījumus, tāpēc terapija jāveic īpaši uzmanīgi un ar pastāvīgu uzraudzību.
Aktīvi audzēji vai metastāzes: Pacientiem ar aktīviem audzējiem vai metastāzēm locītavu vai kaulu rajonā pasīvā kustību terapija ir kontrindicēta, jo tā var stimulēt audzēja augšanu vai izplatīšanos.

Kāpēc izvēlēties pleca locītavas pasīvo kustību terapiju Rīgas 1. Slimnīcā?

  • Pieredzējusi komanda: Mūsu rehabilitācijas komandu veido pieredzējuši speciālisti, kuri nepārtraukti apgūst jaunākās rehabilitācijas metodes un tendences.
  • Mūsdienīgas telpas: Rehabilitācijas klīnika ir aprīkota ar modernākajām medicīnas tehnoloģijām, nodrošinot pacientiem visaugstākās kvalitātes aprūpi.
  • Uz pacientu vērsta aprūpe: Mēs koncentrējamies uz pacientu komfortu un ārstēšanas efektivitāti, nodrošinot pozitīvu un atbalstošu rehabilitācijas pieredzi.

BIEŽĀK UZDOTIE JAUTĀJUMI PAR PLECA LOCĪTAVAS PASĪVO KUSTĪBU TERAPIJU

Artromot terapija parasti nav sāpīga, jo kustības tiek veiktas pasīvi un kontrolēti. Tomēr daži pacienti var izjust nelielu diskomfortu vai spriedzi, īpaši sākumā. Sāpju gadījumā jāinformē ārstējošais speciālists.

Vienas sesijas ilgums var mainīties atkarībā no pacienta vajadzībām un ārsta norādījumiem, bet parasti tās ilgst līdz 30 minūtēm

Artromot terapijas sesiju biežums tiek noteikts individuāli, ņemot vērā pacienta stāvokli un rehabilitācijas mērķus. Parasti tās tiek veiktas vairākas reizes nedēļā.