Rehabilitācijas klīnika pielieto jaunākās un efektīvākās metodes, lai atbalstītu pacientus atgūt kustību spējas un uzlabotu viņu dzīves kvalitāti. Viens no šiem inovatīvajiem risinājumiem ir MR-terapija ar miofasciālajiem rīkiem Šī metode ir īpaši izstrādāta, lai efektīvi mazinātu sāpes, uzlabotu asinsriti un veicinātu audu atjaunošanos. Tās darbības mehānismi ir vērsti uz muskuļu relaksāciju, kustību apjoma uzlabošanu, tūskas mazināšanu un audu reģenerāciju.

MR-terapijas ar miofasciālajiem rīkiem būtība un priekšrocības

Magnētiskās terapijas tehnoloģija: Šī tehnoloģija izmanto magnētiskos laukus un radio viļņus, lai iedarbinātu ķermeņa šūnu un audu reģenerācijas procesus. Magnētiskā lauka ietekmē uzlabojas asinsrite un skābekļa piegāde audiem, kas veicina ātrāku dziedēšanu.
Miofasciālie rīki: Tie ir speciāli izstrādāti instrumenti, kas palīdz atbrīvot miofasciālo spriedzi un uzlabot muskuļu elastību. Miofasciālie rīki tiek izmantoti, lai manuāli masētu un stimulētu mīkstos audus, kas palīdz mazināt sāpes un stīvumu.

Sāpju mazināšana: MR-terapija ir ļoti efektīva dažādu sāpju, piemēram, muguras, kakla, plecu un locītavu sāpju mazināšanā. Magnētiskā lauka un miofasciālo rīku kombinācija palīdz samazināt iekaisumu un mazināt sāpes.
Uzlabota asinsrite: Tiek veicināta asinsrites uzlabošanos, kas ir būtiska audu atjaunošanās procesā. Laba asinsrite nodrošina labāku skābekļa un barības vielu piegādi bojātajiem audiem, kas paātrina to dziedēšanu.
Audu atjaunošanās: MR-terapija veicina šūnu reģenerāciju un audu atjaunošanos, padarot to par efektīvu ārstēšanas metodi pēc traumām vai operācijām. Šī terapija palīdz ātrāk atgriezties pie pilnvērtīgām kustībām un samazina rehabilitācijas laiku.
Muskuļu elastības uzlabošana: Miofasciālie rīki palīdz mazināt muskuļu stīvumu un uzlabot to elastību. Tas ir īpaši noderīgi sportistiem un cilvēkiem, kuri cieš no hroniskiem muskuļu sasprindzinājumiem.
Neinvazīva un droša metode: MR-terapija ar miofasciālajiem rīkiem ir neinvazīva ārstēšanas metode, kas ir droša un piemērota dažādu vecumu un veselības stāvokļu pacientiem. Tā neprasa ķirurģisku iejaukšanos un ir saistīta ar minimālu blakusparādību risku.
Ātrāka atveseļošanās: Šī terapija palīdz pacientiem ātrāk atgriezties pie savām ikdienas aktivitātēm un sportiskajām nodarbēm. Tā samazina rehabilitācijas laiku un uzlabo kopējo dzīves kvalitāti.

MR-terapijas ar miofasciālajiem rīkiem lietojums

MR-terapija ar miofasciālajiem rīkiem tiek pielietota plašā spektrā medicīnas un rehabilitācijas jomās, lai ārstētu dažādas muskuļu un skeleta sistēmas problēmas. Šī terapija nodrošina efektīvu un mūsdienīgu pieeju dažādu sāpju un kustību traucējumu mazināšanai.

Muguras sāpes: Terapija palīdz mazināt sāpes muguras lejasdaļā un augšdaļā, uzlabo asinsriti un muskuļu elastību, kas palīdz atbrīvot sasprindzinājumu muguras muskuļos.
Locītavu problēmas: Efektīva artrīta un osteoartrīta simptomu mazināšanai, uzlabo locītavu kustīgumu un mazina iekaisumu.
Sporta traumas: Palīdz atgūties no muskuļu sastiepumiem, saišu plīsumiem un citiem sporta ievainojumiem, veicina ātrāku audu dziedēšanu un atgriešanos pie sportiskām aktivitātēm.
Hroniskas sāpes: Lietojama hronisku sāpju sindromu, piemēram, fibromialģijas ārstēšanā, samazina sāpes un uzlabo dzīves kvalitāti pacientiem ar hroniskām sāpēm.
Pēcoperācijas rehabilitācija: Veicina ātrāku atveseļošanos pēc ķirurģiskām procedūrām, uzlabo audu reģenerāciju un mazina pēcoperācijas sāpes.
Miofasciālie traucējumi: Efektīva miofasciālo sāpju sindroma ārstēšanā, kas izpaužas kā muskuļu spriedze un mezgli, palīdz atbrīvot miofasciālo spriedzi un uzlabo muskuļu funkciju.
Neiromuskulārie traucējumi: Terapija ir noderīga neiropātisku sāpju un citu neiromuskulāru traucējumu ārstēšanā, uzlabo nervu un muskuļu mijiedarbību, mazinot sāpes un uzlabojot kustības.

MR-terapijas ar miofasciālajiem rīkiem procedūras norise

Pacients tiek novietots ērtā pozīcijā uz terapijas galda, atkarībā no ārstējamās zonas. Tas var būt guļus, sēdus vai stāvus stāvoklī. Speciālists sniedz pacientam instrukcijas par to, ko gaidīt terapijas laikā un kā pareizi elpot un relaksēties. Iekārta tiek iestatīta, lai nodrošinātu optimālu magnētiskā lauka intensitāti un virzienu uz ārstējamo zonu. Pārliecinās, ka pacients ir bez jebkādiem metāliskiem priekšmetiem vai ierīcēm, kas varētu traucēt MR darbību. Speciālists izvēlas atbilstošos miofasciālos rīkus, kas piemēroti konkrētajai problēmai un ārstējamajai zonai. Izmantojot miofasciālos rīkus, speciālists manuāli masē un stimulē mīkstos audus, lai atbrīvotu miofasciālo spriedzi un uzlabotu asinsriti. Rīki palīdz precīzi ietekmēt fascijas un muskuļu audus. Vienlaikus ar manuālo terapiju, magnētiskais lauks iedarbojas uz skartajiem audiem, veicinot reģenerāciju un mazinot iekaisumu.

MR-terapijas ar miofasciālajiem rīkiem drošība un kontrindikācijas

MR-terapija ar miofasciālajiem rīkiem ir moderna un efektīva ārstēšanas metode, tomēr, tāpat kā jebkura medicīniska procedūra, tā nav piemērota visiem pacientiem. Ir svarīgi izprast drošības aspektus un kontrindikācijas, lai nodrošinātu terapijas drošību un efektivitāti.

Metāla implanti vai ierīces: Pacientiem ar metāla implantiem (piemēram, sirds stimulatoriem, mākslīgajām locītavām) vai citām metāliskām ierīcēm organismā MR-terapija var būt kontrindicēta, jo magnētiskais lauks var izraisīt implantu pārvietošanos vai disfunkciju.
Grūtniecība: Grūtniecēm terapija parasti nav ieteicama, jo nav pietiekami daudz pētījumu par magnētiskā lauka ietekmi uz augli.
Epilepsija: Pacientiem ar epilepsiju MR-terapija var izraisīt krampju lēkmes, tāpēc tā parasti nav ieteicama.
Onkoloģiskās slimības: Pacientiem ar ļaundabīgiem audzējiem vai nesenām vēža terapijām terapija var nebūt piemērota, jo magnētiskais lauks var ietekmēt audzēja šūnu izplatību.
Asinsrites traucējumi: Pacientiem ar smagiem asinsrites traucējumiem vai asinsvadu slimībām MR-terapija var būt kontrindicēta, jo tā var ietekmēt asinsriti un izraisīt komplikācijas.
Smagas infekcijas vai iekaisumi: Akūtu infekciju vai smagu iekaisumu gadījumā terapija var būt kontrindicēta, jo tā var pasliktināt stāvokli.

Kāpēc izvēlēties MR-terapiju ar miofasciālajiem rīkiem Rīgas 1. Slimnīcā?

  • Pieredzējusi komanda: Mūsu rehabilitācijas komandu veido pieredzējuši speciālisti, kuri nepārtraukti apgūst jaunākās rehabilitācijas metodes un tendences.
  • Mūsdienīgas telpas: Rehabilitācijas klīnika ir aprīkota ar modernākajām medicīnas tehnoloģijām, nodrošinot pacientiem visaugstākās kvalitātes aprūpi.
  • Uz pacientu vērsta aprūpe: Mēs koncentrējamies uz pacientu komfortu un ārstēšanas efektivitāti, nodrošinot pozitīvu un atbalstošu rehabilitācijas pieredzi.

BIEŽĀK UZDOTIE JAUTĀJUMI PAR MR-TERAPIJU AR MIOFASCIĀLAJIEM RĪKIEM

Terapijas kurss parasti ietver 6-12 sesijas, kuras tiek veiktas reizi vai divas nedēļā, atkarībā no pacienta individuālajām vajadzībām un reakcijas uz terapiju.

MR-terapija ar miofasciālajiem rīkiem parasti nav sāpīga. Daži pacienti var izjust vieglu diskomfortu vai spiedienu miofasciālās terapijas laikā, bet tas ir īslaicīgs un pazūd pēc sesijas.

Jā, nosūtījums ir obligāti nepieciešams, lai speciālists kurš veic procedūru zinātu, gan zonu, gan nepieciešamo procedūru skaitu.

Nosūtījumu var izrakstīt: ģimenes ārsts vai fizikālās un rehabilitācijas medicīnas ārsts.