Rehabilitācijas klīnika piedāvā plašu modernu rehabilitācijas metožu klāstu, kas palīdz pacientiem atgūt mobilitāti un uzlabot dzīves kvalitāti. Viena no efektīvākajām metodēm ir impulsa strāvas terapija, kas pazīstama arī kā amplipulss, SMS un diadinamoterapija.

Elektroterapijas būtība un priekšrocības

Rehabilitācijas klīnika piedāvā plašu modernu rehabilitācijas metožu klāstu, kas palīdz pacientiem atgūt mobilitāti un uzlabot dzīves kvalitāti. Viena no efektīvākajām metodēm ir impulsa strāvas terapija, kas pazīstama arī kā amplipulss, SMS un diadinamoterapija. Impulsa strāvas terapija ir droša un efektīva ārstēšanas metode, kas var sniegt ievērojamus ieguvumus dažādu stāvokļu gadījumā. Tā ir neinvazīva un nesāpīga procedūra, kas parasti ir labi panesama pacientiem.

  • Sāpju mazināšana: Efektīvi samazina akūtas un hroniskas sāpes, nodrošinot pacientiem ātru atvieglojumu.
  • Muskuļu stiprināšana: Veicina muskuļu atjaunošanos un stiprināšanu, īpaši noderīga pēc traumām vai operācijām.
  • Asinsrites uzlabošana: Stimulē asinsriti, kas paātrina audu dziedēšanu un atveseļošanos.
  • Iekaisuma samazināšana: Palīdz samazināt iekaisumu un pietūkumu, veicinot ātrāku atveseļošanos.
  • Funkciju atjaunošana: Palīdz atjaunot muskuļu un locītavu funkcionalitāti, uzlabojot pacientu kustīgumu un dzīves kvalitāti.
  • Neiropātijas ārstēšana: Atvieglo neiropātijas simptomus un uzlabo nervu funkcijas.
  • Bezsāpīga un neinvazīva: Terapija ir droša, bezsāpīga un neinvazīva, padarot to par piemērotu ārstēšanas metodi daudziem pacientiem.

Elektroterapijas procedūras norise

Šīs terapijas laikā elektrodi tiek novietoti uz ādas virsmas pie ārstējamās zonas, un tad tiek pārraidīti elektriskie impulsu signāli uz audiem. Impulsu strāvas stimulē nervu šūnas un muskuļus, izraisot kontrakcijas, kas var mazināt sāpes un uzlabot asinsriti apstrādātajā zonā. Turklāt impulsa strāvas stimulācija var palīdzēt samazināt iekaisumu un veicināt audu dziedēšanu pēc traumām vai operācijām.


Impulsa strāvas terapijas procedūras parasti ilgst no 15 līdz 30 minūtēm. Procedūru var veikt vienu vai divas reizes nedēļā atkarībā no jūsu stāvokļa.

Elektroterapijas drošība un kontrindikācijas

Impulsa strāvas terapija ir relatīvi droša un efektīva ārstēšanas metode, bet tā var nebūt piemērota visiem pacientiem. Ir svarīgi ņemt vērā gan terapijas priekšrocības, gan arī iespējamos riskus un kontrindikācijas, lai nodrošinātu pacientu drošību un labklājību. Šeit ir daži svarīgi aspekti par kontrindikācijām impulsa strāvas terapijai:

Grūtniecība: Impulsa strāvas terapija nav ieteicama grūtniecēm, jo tā var izraisīt dzemdes kontrakcijas vai negatīvi ietekmēt augli.
Kardiostimulatoru klātbūtne: Pacientiem ar sirds elektrokardiostimulatoriem vai citām ierīcēm, kas reaģē uz elektriskajiem signāliem, impulsa strāvas terapija var būt kontrindicēta.
Ādas bojājumi: Ievērojami ādas bojājumi terapijas vietā var būt kontrindikācija, jo elektrostimulācija var pasliktināt bojājumu stāvokli.
Akūtas infekcijas: Impulsa strāvas terapija var ietekmēt infekcijas izplatīšanos, tāpēc varētu būt labāk izvairīties no terapijas akūtu infekciju gadījumā.
Asinsvadu slimības: Pacientiem ar smagām asinsvadu slimībām vai tromboflebītu impulsa strāvas terapija var būt kontrindicēta.

Kāpēc izvēlēties elektroterapiju Rīgas 1. Slimnīcā?

  • Pieredzējusi komanda: Mūsu rehabilitācijas komandu veido pieredzējuši speciālisti, kuri nepārtraukti apgūst jaunākās rehabilitācijas metodes un tendences.
  • Mūsdienīgas telpas: Rehabilitācijas klīnika ir aprīkota ar modernākajām medicīnas tehnoloģijām, nodrošinot pacientiem visaugstākās kvalitātes aprūpi.
  • Uz pacientu vērsta aprūpe: Mēs koncentrējamies uz pacientu komfortu un ārstēšanas efektivitāti, nodrošinot pozitīvu un atbalstošu rehabilitācijas pieredzi.

BIEŽĀK UZDOTIE JAUTĀJUMI PAR ELEKTROTERAPIJU

Parasti impulsa strāvas terapiju var veikt kopā ar citām ārstēšanas metodēm vai zālēm. Ir svarīgi informēt savu ārstu par visām citām ārstēšanas metodēm vai zālēm, kuras jūs lietojat, lai nodrošinātu terapijas drošību un efektivitāti. Dažreiz kombinēta ārstēšana var būt vēl efektīvāka, jo tā var adresēt vairākas veselības problēmas vienlaicīgi vai sniegt papildu atbalstu ārstēšanai.

Lai gan impulsa strāvas terapija parasti ir droša procedūra, tai var būt dažas iespējamās blakusparādības un riski. Daži no tiem var ietvert ādas kairinājumu vai apsārtumu terapijas vietā, muskuļu krampjus vai neērtības saistībā ar stimulāciju, kā arī retākos gadījumos, elektriskās ierīces izraisītus bojājumus.

Jā, nosūtījums ir obligāti nepieciešams, lai speciālists kurš veic procedūru zinātu, gan zonu, gan nepieciešamo procedūru skaitu.

Nosūtījumu var izrakstīt: ģimenes ārsts vai fizikālās un rehabilitācijas medicīnas ārsts.