Rehabilitācijas centrs izvēlas jaunākās un efektīvākās metodes, lai sniegtu pacientiem palīdzību kustību spēju atgūšanā un dzīves kvalitātes uzlabošanā. Viens no šiem inovatīvajiem risinājumiem ir augstas intensitātes magnētiskā lauka terapija (FMS/SIS), kas plaši tiek izmantota, lai veicinātu audu dzīšanu, sāpju un iekaisumu mazināšanu, kā arī asinsrites uzlabošanu.

Augstas intensitātes magnētiskā lauka terapijas būtība un priekšrocības

Augstas intensitātes magnētiskā lauka terapija (FMS/SIS) ir medicīniska procedūra, kurā tiek izmantoti spēcīgi magnētiskie lauki, lai ietekmētu ķermeņa audus un procesus. Šī terapijas forma ir balstīta uz magnētisko lauku iedarbību uz ķermeni, kas, saskaņā ar dažādu pētījumu rezultātiem, var uzlabot audu dziedēšanu, mazināt sāpes un veicināt vispārēju labsajūtu. Tā ir neinvazīva procedūra, kurā pacientam nav nepieciešams lietot zāles vai piedzīvot ķirurģisku iejaukšanos, kā tas var būt citām ārstēšanas metodēm.

Augstas intensitātes magnētiskā lauka terapija (FMS/SIS) piedāvā vairākas priekšrocības:
Dzīšanas veicināšana: FMS/SIS var uzlabot audu dzīšanu, veicinot šūnu atjaunošanos un reģenerāciju. Tas ir noderīgs ārstējot traumas, brūces vai hroniskas sāpes.
Sāpju mazināšana: Terapija ir efektīva sāpju mazināšanā, jo magnētiskie lauki var ietekmēt nervu signālus un mazināt sāpju receptora aktivitāti, radot atvieglojumu sāpīgos apgabalos.
Iekaisuma samazināšana: FMS/SIS var palīdzēt mazināt iekaisumu, jo tas veicina pret iekaisuma procesus un mazina iekaisuma reakcijas.
Bez blakusparādībām: Terapija parasti ir droša un nerada būtiskas blakusparādības, salīdzinot ar citām ārstēšanas metodēm, piemēram, zāļu lietošanu vai ķirurģiskiem iejaukšanās veidiem.
Nekaitīga un neinvazīva: nodrošina pacientiem komfortu un drošību.

Akūtas muskuļu un skeleta sistēmas sāpes: Mazina akūtas muskuļu un skeleta sistēmas sāpes, nodrošinot ātrāku atveseļošanos.

Polineiropātijas: Efektīva metode polineiropātiju simptomu mazināšanai un nervu funkcijas uzlabošanai.

Posttraumatiskie stāvokļi: Veicina audu atjaunošanos un mazina sāpes posttraumatiskajos stāvokļos.

Rehabilitācija pēc imobilizācijas: Palīdz atjaunot muskuļu un locītavu funkcionalitāti pēc ilgstošas imobilizācijas.

Sporta traumas: Veicina ātrāku atveseļošanos un sāpju mazināšanu pēc sporta traumām.

Pēc operācijas stāvokļi: Palīdz mazināt pēcoperācijas sāpes un paātrināt dziedēšanas procesu.

Kaulu lūzumu dzīšana: Stimulē kaulu dzīšanu un atveseļošanās procesu pēc lūzumiem.

Brūču dzīšana (tikai slēgtām brūcēm vai krevelēm): Veicina slēgto brūču un kreveļu ātrāku dzīšanu.

Deģeneratīvais reimatisms: Mazina sāpes un uzlabo dzīves kvalitāti pacientiem ar deģeneratīvo reimatismu.

Neiropatijas: motora, sensorā, sensorā motora, mononeiropātijas: Efektīvi mazina dažādu veidu neiropatiju simptomus un uzlabo nervu funkciju.

Augstas intensitātes magnētiskā lauka terapija (FMS/SIS) procedūras norise

Augstas intensitātes magnētiskā lauka terapijas (FMS/SIS) procedūra ietver vairākas svarīgas darbības. Sākumā pacients tiek novietots uz ārstēšanas platformas, kur viņam tiek nodrošināta ērtība un stabilitāte. Pēc tam, ārsts vai terapeits uzklāj magnētisko spoli uz ķermeņa daļas, kuru ārstēs. Kad spole ir uzstādīta, tiek ieslēgts magnētiskais lauks, kas virzīts uz ārstēšanas zonu. Sesija parasti ilgst aptuveni 20-30 minūtes, tās laikā pacients var atpūsties un relaksēties. Pēc sesijas beigām pacientam tiek sniegtas norādes par turpmāko uzvedību un vajadzības gadījumā plānojamas turpmākās terapijas sesijas.

Ļaundabīgs audzējs/Aktīvs vēzis: Nedrīkst lietot pacientiem ar ļaundabīgiem audzējiem vai aktīvu vēzi.

Pilnīgs muskuļu plīsums stimulācijas vietā vai tās tuvumā: Izvairīties no terapijas, ja stimulācijas vietā vai tās tuvumā ir pilnīgs muskuļu plīsums.

Atvērtas brūces stimulācijas vietā vai tās tuvumā: Nedrīkst lietot terapiju, ja stimulācijas vietā vai tās tuvumā ir atvērtas brūces.

Epilepsija: Pacientiem ar epilepsiju terapija ir kontrindicēta, lai izvairītos no lēkmju izraisīšanas riska.

Sirds aritmija: Nedrīkst lietot pacientiem ar sirds aritmiju, lai izvairītos no sirds darbības traucējumiem.

Metāliskās priekšmetu klātbūtne ķermenī: Metāliskie priekšmeti, piemēram, implanti vai metāla skrūves, var reaģēt ar magnētiskā lauka ietekmi, tāpēc ir svarīgi informēt ārstu par visiem metāla priekšmetiem ķermenī pirms terapijas uzsākšanas.
Grūtniecība: AIMLT parasti nav ieteicams grūtniecēm, it īpaši pirmajā trimestrī, ja nav nepieciešams un nav ārsta ieteikums.
Elektroniskās ierīces: Pacientiem ar iekšējām elektroniskajām ierīcēm, piemēram, sirds stimulatoriem, dzirdes aparāts vai insulīna pumpi, var būt kontrindicēta AIMLT, jo magnētiskais lauks var ietekmēt šīs ierīces darbību.
Akūti ievainojumi: Pacientiem ar svaigām traumām vai akūtiem ievainojumiem var būt nepieciešams pagaidīt, līdz ievainojumi ir stabilizējušies, pirms sākt terapiju.
Ādas problēmas: Terapijā ir jāņem vērā jebkādas ādas problēmas, piemēram, apdegumi vai brūces, jo magnētiskais lauks var ietekmēt šo zonu vai sarežģīt dzīšanas procesu.

Kāpēc izvēlēties augstas intensitātes magnētiskā lauka terapiju Rīgas 1. Slimnīcā?

  • Pieredzējusi komanda: Mūsu rehabilitācijas komandu veido pieredzējuši speciālisti, kuri nepārtraukti apgūst jaunākās rehabilitācijas metodes un tendences.
  • Mūsdienīgas telpas: Rehabilitācijas klīnika ir aprīkota ar modernākajām medicīnas tehnoloģijām, nodrošinot pacientiem visaugstākās kvalitātes aprūpi.
  • Uz pacientu vērsta aprūpe: Mēs koncentrējamies uz pacientu komfortu un ārstēšanas efektivitāti, nodrošinot pozitīvu un atbalstošu rehabilitācijas pieredzi.

BIEŽĀK UZDOTIE JAUTĀJUMI PAR AUGSTAS INTENSITĀTES MAGNĒTISKĀ LAUKA TERAPIJU

Jā, nosūtījums ir obligāti nepieciešams, lai speciālists kurš veic procedūru zinātu, gan zonu, gan nepieciešamo procedūru skaitu.

Nosūtījumu var izrakstīt: ģimenes ārsts vai fizikālās un rehabilitācijas medicīnas ārsts.

Parasti magnētiskā lauka terapija ir nesāpīga un komfortabla procedūra, un daudzi pacienti to uztver kā relaksējošu pieredzi.

Magnētiskā lauka terapija (AIMLT) ir salīdzinoši droša procedūra, bet ir svarīgi ņemt vērā noteiktus drošības aspektus, piemēram, metāliskās priekšmetu klātbūtni ķermenī un citus kontrindikāciju faktorus.