Rehabilitācijas klīnika piedāvā inovatīvas un efektīvas metodes, lai atbalstītu pacientus kustību spēju atjaunošanā un dzīves kvalitātes uzlabošanā. Viens no modernākajiem risinājumiem ir mērķētā radiofrekvences terapija (MR terapija), kas tiek plaši izmantota, lai veicinātu audu dziedināšanu, mazinātu sāpes un iekaisumu, kā arī uzlabotu asinsriti.

Mērķētās radiofrekvences terapijas būtība un priekšrocības

Mērķētā radiofrekvences terapija (MR terapija) ir procedūra, kurā tiek izmantotas radiofrekvenču viļņu enerģijas, lai uzlabotu audu stāvokli un veicinātu dziedināšanu. Šī terapija ir efektīva, jo ļauj precīzi mērķēt noteiktus audus, samazinot blakusparādību risku. Tā palīdz stimulēt kolagēna ražošanu un audu reģenerāciju, veicinot ātru atveseļošanos. Turklāt tā var mazināt sāpes un iekaisumu, uzlabot asinsriti un nodrošināt ilgtermiņa labvēlīgus rezultātus.

Mērķētās radiofrekvences terapijas priekšrocības ietver:

Precīza mērķēšana: Terapija ļauj precīzi mērķēt noteiktus audus, minimizējot blakusparādības un nodrošinot efektīvu ārstēšanu.
Stimulēta audu dziedināšana: Radiofrekvenču viļņi stimulē kolagēna ražošanu un audu reģenerāciju, veicinot ātru un efektīvu dziedināšanu.
Sāpju un iekaisuma mazināšana: Terapija var palīdzēt mazināt sāpes un iekaisumu, padarot to par efektīvu risinājumu sāpju mazināšanai un rehabilitācijai.
Asinsrites uzlabošana: Radiofrekvences terapija veicina asinsrites uzlabošanos apstrādājamajā zonā, nodrošinot labāku uzturu un ātrāku atveseļošanos.
Ilgtermiņa rezultāti: Ar regulāru terapijas veikšanu var sasniegt ilgstošus un ilglaicīgus rezultātus, kas nodrošina pacientiem ilgtermiņa labklājību un uzlabotu dzīves kvalitāti.

Mērķētās radiofrekvences terapijas lietojums:

Mērķētās radiofrekvences terapija ir plaši izmantota medicīnas jomā, to lieto:

Ādas reģenerācija: Terapiju var izmantot, lai uzlabotu ādas elastību, samazinātu grumbu un ādas nogurumu, veicinot jaunās ādas šūnu veidošanos.
Sāpju mazināšana: To izmanto muskuļu un locītavu sāpju mazināšanai, ieskaitot hroniskas sāpes, piemēram, muguras sāpes vai artrītu.
Fizioterapija: Mērķētā radiofrekvences terapija tiek izmantota kā daļa no fizioterapijas programmas, lai atjaunotu kustību spējas pēc traumām vai operācijām.
Ķermeņa formēšana: To var izmantot arī kosmētiskos mērķos, lai uzlabotu ķermeņa kontūras un samazinātu celulīta izpausmes.
Rehabilitācija pēc sporta traumām: Sportistiem un aktīvā dzīvesveida piekritējiem to var izmantot kā daļu no rehabilitācijas programmas pēc muskuļu un saišu traumām vai operācijām.

Mērķētās radiofrekvences terapijas procedūras norise

Mērķētās radiofrekvences terapijas procedūra ir ērta un neinvazīva. Pacients tiek novietots uz ārstēšanas gultas. Speciālists uzklāj ādai īpašu želeju, lai nodrošinātu labāku ķermeņa virsmas vadītspēju. Pēc tam speciālists ar īpašu aparātu veic radiofrekvenču viļņu iedarbināšanu uz konkrētajiem ādas un audu apgabaliem. Pacientam parasti nav nepatīkamu sajūtu, bet var izjust vieglu siltuma vai maiguma sajūtu. Procedūra parasti ilgst apmēram 30-60 minūtes, un to var veikt regulāri, atkarībā no individuālajām vajadzībām un ārstēšanas mērķiem. Pēc procedūras pacients var tūlīt atgriezties pie ikdienas aktivitātēm, jo nav nepieciešama atveseļošanās laiks.

Aktīva tuberkuloze: Mērķētā radiofrekvences terapija nav ieteicama pacientiem ar aktīvu tuberkulozi infekcijas izplatības riska dēļ.

Ļaundabīgi audzēji: Terapija ir kontrindicēta pacientiem ar ļaundabīgiem audzējiem, jo tā var stimulēt audzēja augšanu.

Drudzis un infekcijas: Drudža un akūtu infekciju laikā terapija var pasliktināt pacienta veselības stāvokli.

Sirds un asinsvadu slimība: Pacientiem ar sirds un asinsvadu slimībām terapija var radīt papildus slodzi sirdij.

Nieru mazspēja: Terapija nav piemērota pacientiem ar nieru mazspēju, jo var izraisīt turpmāku nieru funkcijas pasliktināšanos.

Tromboflebīts: Terapija ir kontrindicēta tromboflebīta gadījumā, jo var palielināt trombu veidošanās risku.

Garīgi traucējumi un/vai psihosomatiski traucējumi: Pacientiem ar šiem traucējumiem var būt grūtības pielāgoties terapijai un tās efektivitāte var būt apšaubāma.

Augsts asinsspiediens: Terapija var vēl vairāk paaugstināt asinsspiedienu, radot risku pacientiem ar hipertensiju.

Zems asinsspiediens: Terapija var izraisīt asinsspiediena turpmāku pazemināšanos, kas ir bīstami pacientiem ar hipotensiju.

Flebīts: Terapija nav ieteicama flebīta gadījumā, jo var pasliktināt iekaisuma procesu vēnās.

Grūtniecība: Terapija nav ieteicama grūtniecēm, jo tā varētu ietekmēt augļa veselību.
Aktīvas infekcijas: Ja uz ādas ir aktīvas infekcijas, piemēram, herpēta izsitumi vai citi infekciju veidi, terapija var tikt aizkavēta vai kontrindicēta.
Sirds stimulatori: Pacientiem ar sirds stimulatoriem vai citām elektroniskām ierīcēm ir jākonsultējas ar ārstu pirms procedūras, jo radiofrekvences terapija var ietekmēt šīs ierīces darbību.
Ādas bojājumi: Ja uz ādas ir brūces, apdegumi vai citas traumas, terapija var tikt aizkavēta līdz brūces vai traumas pilnīgai sadzīšanai.

Kāpēc izvēlēties mērķētās radiofrekvences terapiju Rīgas 1. Slimnīcā?

  • Pieredzējusi komanda: Mūsu rehabilitācijas komandu veido pieredzējuši speciālisti, kuri nepārtraukti apgūst jaunākās rehabilitācijas metodes un tendences.
  • Mūsdienīgas telpas: Rehabilitācijas klīnika ir aprīkota ar modernākajām medicīnas tehnoloģijām, nodrošinot pacientiem visaugstākās kvalitātes aprūpi.
  • Uz pacientu vērsta aprūpe: Mēs koncentrējamies uz pacientu komfortu un ārstēšanas efektivitāti, nodrošinot pozitīvu un atbalstošu rehabilitācijas pieredzi.

BIEŽĀK UZDOTIE JAUTĀJUMI PAR MĒRĶĒTĀS RADIOFREKVENCES TERAPIJU

Jā, nosūtījums ir obligāti nepieciešams, lai speciālists kurš veic procedūru zinātu, gan zonu, gan nepieciešamo procedūru skaitu.

Nosūtījumu var izrakstīt: ģimenes ārsts vai fizikālās un rehabilitācijas medicīnas ārsts.

Parasti mērķētās radiofrekvences terapija nav sāpīga procedūra. Pacienti parasti to uztver kā komfortablu un relaksējošu pieredzi.

Terapijas kombināciju ar citām ārstēšanas metodēm vai zālēm, to var veikt saskaņā ar ārsta ieteikumu un uzraudzību. Dažādas terapijas metodes var papildināt viena otru un piedāvāt labvēlīgus rezultātus. Tomēr ir svarīgi konsultēties ar ārstu, lai izvēlētos vispiemērotāko ārstēšanas plānu, ņemot vērā pacienta individuālās vajadzības un veselības stāvokli.