Latvijas Republikā vienotajā apbalvojumu sistēmā līdzās Triju Zvaigžņu ordenim nozīmīga vieta ir Ministru kabineta apbalvojumiem.

Ministru kabineta Atzinības raksts tiek piešķirts, lai privātpersonām izteiktu valdības atzinību par izciliem sasniegumiem tautsaimniecības, zinātnes, izglītības, veselības, vides aizsardzības, valsts pārvaldes, kultūras, sporta un valsts aizsardzības jomā. Šodien Ministru kabineta Atzinības raksts svinīgā ceremonijā tika pasniegts mūsu slimnīcas Oftalmoloģijas nodaļas vadītājai, oftalmoloģe ķirurģei Mārai Briedei, par ieguldījumu oftalmoloģijas jomas attīstībā Latvijā.

Atzinības rakstu svinīgā ceremonijā pasniedza Veselības ministrs Hosams Abu Meri.

Augstākais Veselības ministrijas apbalvojums – Atzinības raksts, piešķirts mūsu slimnīcas izcilajiem ārstiem:

Anestezioloģijas, intensīvās terapijas un sāpju klīnikas vadītājai, ārstei anestezioloģei reanimatoloģei, algoloģei doc. Irinai Evansai, un

Ķirurģijas klīnikas vadītājam, ķirurgam Sergejam Kļimčukam

Veselības ministrijas apbalvojumu mērķis ir izteikt atzinību izcilām sabiedrības veselības, veselības aprūpes un farmācijas nozares amatpersonām un darbiniekiem par ieguldīto darbu un nopelniem Latvijas Republikas attīstībā.

Veselības ministrijas Atzinības rakstu personai piešķir vienreiz. Veselības ministrijas apbalvošanas pasākumā piedalījās Veselības ministrs Hosams Abu Meri, Veselības ministrijas valsts sekretāre Agnese Vaļuliene un parlamentārais sekretārs Artjoms Uršuļskis.