11. un 12. oktobrī Rīgā norisinājās starptautiskā konference “Pain in the Baltics 2024”. Konferences ietvaros notika prezentācijas par jaunākajām metodēm sāpju ārstēšanā, piemēram, neiropātisko sāpju, galvassāpju terapiju, kā arī invazīvajām ārstēšanas metodēm un rehabilitāciju, notika arī praktisku iemaņu sāpju pārvaldībā apgūšanas darbnīcas.

”Pain in the Baltics 2024” konference bija lieliska iespēja ārstiem un veselības aprūpes speciālistiem no Baltijas valstīm dalīties pieredzē un meklēt kopīgus risinājumus, lai nodrošinātu labāku dzīves kvalitāti cilvēkiem, kas cieš no hroniskām sāpēm. Konferencē piedalījās lektori no Dānijas, Lielbritānijas, Vācijas, Polijas, Nīderlandes un Ukrainas.

Savās zināšanās un pieredzē dalījās Rīgas 1.slimnīcas Anestezioloģijas, intensīvās terapijas un sāpju klīnikas sāpju speciālisti doc. Irina Evansa, doc. Edgars Vasiļevskis.

Konferences atklāšanā piedalījās Veselības ministrs Hosams Abu Meri.

Sāpju sarežģītā un daudzveidīgā daba padara tās par vienu no lielākajiem veselības aprūpes izaicinājumiem. Lai nodrošinātu vislabāko iespējamo palīdzību un atbalstu pacientiem,  ir būtiski nepārtraukti uzlabot ārstu sāpju speciālistu zināšanas.