Mūsdienās mājas aprūpe kļūst par efektīvu un populāru alternatīvu ilgstošai hospitalizācijai, nodrošinot pacientiem iespēju turpināt ārstēšanu pazīstamā un komfortablā vidē. Šī pieeja ir īpaši piemērota pēc smagām traumām, lielām operācijām vai hronisku slimību gadījumos. Mājas aprūpe ne tikai palīdz nodrošināt nepieciešamo medicīnisko aprūpi, bet arī veicina emocionālu stabilitāti, būtiski uzlabojot pacientu dzīves kvalitāti un atveseļošanās procesu.

Mājas aprūpes nozīme: Fiziska un emocionāla atbalsta priekšrocības

Mājas aprūpe nodrošina rehabilitāciju pazīstamā un ērtā vidē, kas sniedz pacientiem drošības sajūtu un uzlabo emocionālo līdzsvaru. Mājas aprūpe ir arī elastīga, ļaujot pielāgot rehabilitācijas grafiku un paaugstinot aprūpes efektivitāti.

Rīgas 1. slimnīcas fizioterapeitu un ergoterapeitu mājas aprūpes pakalpojumi

Mūsu fizioterapeiti un ergoterapeiti specializējas, lai uzlabotu pacientu fiziskās spējas un neatkarību ikdienas dzīvē.

Fizioterapija mājās: Atbalsts atveseļošanās procesam

Fizioterapeiti koncentrējas uz kustību atjaunošanu, sāpju mazināšanu un muskuļu stiprināšanu, lai palīdzētu pacientiem saglabāt neatkarību. Tie izstrādā individuālus vingrojumu plānus, kas pielāgoti katra pacienta vajadzībām.

 

Galvenās fizioterapijas priekšrocības mājas aprūpē:

  • Individuāli pielāgota rehabilitācija: Fizioterapeits izstrādā katram pacientam pielāgotu vingrinājumu programmu, koncentrējoties uz konkrētām vajadzībām.
  • Sāpju mazināšana: Pateicoties fizikālajai terapijai un stiepšanas vingrinājumiem, tiek veicināta asinsrite un mazinātas sāpes.
  • Muskuļu stiprināšana un līdzsvara uzlabošana: Ilgstoša hospitalizācija vājina muskuļus, un fizioterapeits palīdz tos atjaunot, novēršot krišanas risku un nodrošinot pacienta drošību.

Ergoterapija mājās: Dzīves kvalitātes un neatkarības atgūšana

Ergoterapeiti palīdz pacientiem atgūt vai apgūt ikdienas dzīvē nepieciešamās prasmes, piemēram, ēdiena gatavošanu, higiēnas procedūras un pārvietošanos. Ergoterapijas mērķis ir palielināt pacienta patstāvību, mazinot nepieciešamību pēc pastāvīgas palīdzības.

Galvenās ergoterapijas priekšrocības mājas aprūpē:

  • Ikdienas aktivitāšu trenēšana: Ergoterapeits palīdz atjaunot ikdienas prasmes, kas ir būtiskas patstāvīgai dzīvei.
  • Enerģijas pārvaldība un adaptācija: Īpaši noderīga pacientiem ar hroniskām slimībām, lai apgūtu enerģijas pārvaldības tehnikas un novērstu pārmērīgu nogurumu.
  • Drošības un pieejamības uzlabošana: Ergoterapeits palīdz pielāgot pacienta mājas vidi, piemēram, ar rokturu uzstādīšanu vai citiem pielāgojumiem, lai veicinātu drošību.

Fizioterapeiti un ergoterapeiti Rīgas 1. slimnīcā:
Profesionāļi jūsu mājas aprūpei

Rīgas 1. slimnīcas mājas aprūpes komandā strādā augsti kvalificēti fizioterapeiti un ergoterapeiti ar plašu pieredzi pacientu atveseļošanā. Katrs speciālists pielāgo rehabilitācijas plānu pacienta individuālajām vajadzībām un mājas apstākļiem.

Mūsu fizioterpaijas speciālisti, kas nodrošina mājas aprūpi:

Artem Agadzhanyan:

Rehabilitācija pēc traumām un sporta traumu ārstēšana; specializējies arī geriatrijā, uzlabojot dzīves kvalitāti gados vecākiem pacientiem.

Linda Magone:

Muguras sāpju terapija, pusaudžu stājas korekcija, rehabilitācija pēc traumām un operācijām.

Santa Feldmane:

Vingrošana muguras sāpju mazināšanai, rehabilitācija pēc traumām un neiroloģiskām saslimšanām.

Luīza Vīksna:

Ārstnieciskā vingrošana muguras sāpju mazināšanai un neiroloģiskās rehabilitācijas speciāliste.

Mūsu ergoterapeits, kas nodrošina mājas aprūpi:

Kristīne Haberkorne:

Veic pacienta funkcionēšanas un vides novērtējumu, pielieto ergoterapijas metodes, lai veicinātu pacienta neatkarību un dzīves kvalitāti.

Kāpēc izvēlēties mājas aprūpi ar Rīgas 1. slimnīcas speciālistiem?

Individuāla pieeja, kas palīdz uzlabot atveseļošanos, jo terapija tiek veikta ierastajā vidē.

Atveseļošanās mājās uzlabo pacienta emocionālo stāvokli, kas būtiski paātrina fizisko atveseļošanos.

Pacienti atrodas kopā ar tuviniekiem, kas sniedz papildu emocionālo atbalstu, uzlabojot vispārējo labsajūtu.

Mājas aprūpe ļauj pielāgot terapiju pacienta grafikam, bez nepieciešamības doties uz ārstniecības iestādi.

Sazinieties ar mūsu koordinatori, lai veiktu pierakstu!

Ja Jums ir jautājumi vai vēlaties pieteikties mājas aprūpes un rehabilitācijas pakalpojumiem, mūsu koordinatore Kristīne ar prieku palīdzēs Jums veikt pierakstu un sniegs nepieciešamo informāciju.

📞 Tālr.: +371 25684457
✉️ E-pasts: rehabilitacija@1slimnica.lv

Esam šeit, lai atbalstītu Jūs!

Mājas aprūpe Rīgas 1. slimnīcā ir ērta, efektīva un personīgi pielāgota aprūpe, kas palīdz pacientiem atgūt fizisko spēku un neatkarību komfortablā vidē.