Eiropas mobilitātes nedēļas laikā, kas norisinās līdz 22. septembrim, rīdzinieki aicināti izmantot videi draudzīgus pārvietošanās veidus, piedalīties “Mobilitātes rekorda” sasniegšanā Ģertrūdes ielā un Tvīda velobraucienā.

Piektdien, 20. septembrī, Eiropas mobilitātes nedēļas ietvaros norisinās “Diena bez auto”.

Rīgas 1.slimnīca aicina darbiniekus un pacientus neizmantot privātās automašīnas, bet izvēlēties sabiedrisko transportu vai citus videi draudzīgus pārvietošanās veidus. 

Sestdien, 21.septembrī, pasākumā Ģertrūdes ielā rīdzinieki un pilsētas viesi aicināti uzstādīt “Mobilitātes rekordu 2024”. Pasākuma vietā tiks izvietotas 24 izglītojošās un izzinošās stacijas, kurās paši mobilitātes rīku lietotāji stāstīs par plašo mobilitātes rīku klāstu, to vēsturi, rādīs paraugdemonstrējumus, aicinās piedalīties spēlēs un konkursos. Pasākuma galvenais notikums būs “Mobilitātes rekords 2024”,  jo vienkopus nelielajā Ģertrūdes ielas posmā 24 dažādos pārvietošanās veidus iepazīs un izmēģinās vismaz 2024 rīdzinieki un pilsētas viesi, tā pārliecinoties, ka mobilitāte var būt gan videi draudzīga, gan aizraujoša. Pasākums norisināsies no plkst. 12 līdz plkst. 18 Ģertrūdes ielas posmā no Tērbatas ielas līdz Brīvības ielai, tādēļ šis ielas posms šajā dienā būs slēgts satiksmei. Satiksmes ierobežojumi šajā ielas posmā tiks ieviesti 21. septembra plkst. 6 un ilgs līdz plkst. 24.

Sestdien, 21. septembrī, pēc vairāku gadu pārtraukuma Rīgas ielās atgriezīsies viens no nozīmīgākajiem notikumiem Latvijas velo kultūrā – Tvīda brauciens, kas šogad atzīmē 15 gadu jubileju. Pasākums norisināsies Eiropas mobilitātes nedēļas izskaņā, aicinot rīdziniekus un pilsētas viesus uzvilkt klasiskus, retro stila tērpus, sapucēt savus velosipēdus un kopīgā braucienā izbaudīt Rīgas ielas un pilsētas skaistākās vietas.

Šogad Tvīda maršruts sāksies Vidzemes tirgū. Brauciena maršruts vedīs caur Grīziņkalnu, Ģertrūdes ielu, Vecrīgu, Uzvaras un Arkādijas parkiem un noslēgsies Āgenskalna tirgū. Vairāk informācijas https://www.riga.lv/lv/notikums/eiropas-mobilitates-nedelas-izskana-norisinasies-rigas-tvida-brauciens#pasakuma-programma